Start Uppåt Övre sida 1

MIDSOMMAR 2018

Start
Uppåt

MIDSOMMAR PÅ SILJANSNÄS 2018

I år ska vi fira midsommar i lugn o ro uppe på Siljansnäs vid Siljan. Resan påbörjas redan på onsdag eftermiddag och mat o dryck bunkras på vägen upp. En övernattning blir det på Prästbäckens Rastplats söder om Filipstad.

Vi landar välbehållna i Siljansnäs under torsdagen, dan före midsommarafton. På plats står redan 2 Nordicbilar. Vädret är soligt, men något svalt!

Midsommarafton bjuder på ösregn och 10 grader. Inte särskilt roligt väder alltså. Som tur är får vi låna en söt campingstuga för vår gemensamma midsommarmåltid. Nu har vi blivit 5 Nordicbilar på plats.

Midsommardagen bjuder på solsken och något varmare väder. Den traditionsenliga Kyrkbåtsrodden tar plats som vanligt. Detta evenemang samlar mycket folk som står på stranden och hejar fram sitt favoritlag..

På söndagen väljer några att lämna campingen. Vi väljer dock att stanna kvar till måndagen för att undvika den värsta trafiken. På måndagen flyttar vi oss till Värmlands Nysäter och tillbringar en natt på den lilla ställplatsen i gästhamnen. Ett besök i Vikingabyn hinner vi också med, innan vi kör hemåt.

Nedtecknat av Agneta, Nordic 311

Fotografer: Agneta o Karl-Evert N 311

 

Onsdagens middag, kräftor av bästa sort! Stugan som räddade vår midsommarmåltid Balder i Midsommarskrud
Gemensam mat och fika i lånad stuga I väntan på Kyrkbåtsrodden
Martin, Campingens allt-i-allo, alltid hjälpsam 11 knop är topphastigheten 10 par åror driver fram båtarna
Lite Dala-idyll Skeppet Glad af Gillberga Värmlands Vikingacenter
En liten och välbygd vikingaby är uppbygd. Inne i Vikingacentret finns en fin utställning att titta på.

 

Start ] Uppåt ] NYÅR I SILJANSNÄS ] ÅNNABODA 2018 ] REVYTRÄFF MUNKFORS 2018 ] KINNEKULLE 2018 ] PINGST I GRÄFSNÄS 2018 ] [ MIDSOMMAR 2018 ]

Skicka e-post till webmaster, Agneta, Nordic 311 med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 2018-08-06