Start Uppåt Övre sida 1

LINDESNÄS 2019

Start
Uppåt


PINGST-TRÄFF med ÅRSMÖTE i LINDESNÄS

Årets Årsmöte i Nordic Husbilsklubb inträffar under Pingstträffen i Lindesnäs den 8 juni 2019. Vi träffas på Lindesnäs Camping. Träffdagar är mellan fredagen den 7:e  och söndagen den 9:e juni. Vi får komma tidigare om vi vill.

Vi väljer att fortsätta direkt från Kinnekulle. Nya inköp till kylskåpet görs i Filipstad och vi slår läger vid Djuprämmen. Här har vi aldrig varit förut och det visar sig vara en lugn och vacker plats vid en lång sandstrand. Särskilt tyskar och Holländare verkar uppskatta denna typen av ställplats. Här blir det lugn och ro ett tag innan vi åker vidare mot Lindesnäs Camping strax söder om NÅS i Dalarna.

Vi rullar in som första bil och blir väl omhändertagna av en pratsam herre som klipper gräset fint inför vår träff. Vi bunkrar vatten och duschar i det prydliga hygien-huset. Nordic Husbilsklubb hänvisas till en egen äng. Dagen efter kommer N416 och  värdarnas bilar inrullande.
Det finns en del att upptäcka i omgivningen så vi börjar direkt med små promenader i campingens närhet.

Torsdagen den 6 juni, Sveriges nationaldag, blir solig och het. Fler bilar rullar in. Idag går vi till Herrgården och tittar på alla fina veteranbilar som kommer för att visa upp sig. Vi köper glass som smälter snabbt i värmen. God är den i alla fall. Här är mycket folk. Det är skönt att sitta i skuggan ända tills myggen kommer. Då är det dags att gå in. Förra sommaren var så torr och myggfri, att vi har glömt hur irriterande dessa insekter är.

Fredagen den 7 juni är det den egentliga "Inkörningsdagen" Resten av deltagarna rullar in under dagen. Det blir sammanlagt 36 Nordic-bilar. Ove Andersson kommer in som bil nr 37 i en visningsbil. Vid 14-tiden är det välkomstfika på Logen. Det bjuds på Kaffe/te och smörgås. På kvällen blir det knytkalas på logen, lottförsäljning, umgänge och glada skratt. Kvällen avslutas med lite prat utanför husbilen, tills myggorna återigen blir för elaka.

Lördagen den 8 juni är solig och varm. Vi börjar med ett guidat besök på Bruksmuseet. Kunniga guider berättar om hur livet var förr i ett brukssamhälle. Vi tackar för en intressant stund! Dagen fortsätter med tipspromenad för den som önskar. Den anordnas av det lokala bageriet. Styrelsen samlas för ett förberedande möte följt av klubbens årsmöte, som hölls på Logen. Därefter fick vi en paus för att göra oss i ordning till middagen. Även den serverades i Logen. Herrgården hade "överbokat" så det bedöms att vi inte får plats i Herrgården. Maten smakar bra, men dröjer tyvärr allt för länge. Efterrätten, glass med bär, serveras sedan i Herrgården.
På kvällen blir det åska som rensar upp i den kvalmiga luften.

Söndagen den 9 juni bjuder på väderomslag. Regn och 14 grader. Nordics uppställningsplats töms fort på bilar och vi påbörjar hemresan. Själva väljer vi att mellanlanda vid Bjurbäckens slussar. Här är det otroligt vacker sommargrönska med mycket ängsblommor. Caféet är öppet och vi äter en god räksmörgås till lunch, innan vi slutligen återvänder hem under måndagen.

Vi tackar våra värdar för en trevlig träff i vacker miljö. Stort tack till N649, Lena och Rolf Bergqvist och N657, Inga-Lill Larsson

Vid pennan: N311, Agneta Rosén-Andersson
Fotografer: Agneta N311, Karl Andersson N311, Eva-Lena Axelsson N81, Claes Ehinger N548 och Leif Andersson N817

 

Lindesnäs Herrgård Blomsterprakt
Blommor, blommor, blommor!
På Kristi Himmelsfärdsdagen var det samling av vackra veteranfordon utanför Herrgården
Här har man lagt ner många, många timmar på att rusta upp bilarna
  Lindesnäs Loge Samling på kvällen
Välkomstfika med smörgås Knytkalas på fredagskvällen
Deltagare från 36 Nordic-bilar minglar och umgås på logen
Bruksmuséet Våra guider på muséet Träkonst, vacker arbetshäst
Så kunde ett hem se ut En samling uppfinningar Vy över sjön
Lindesnäs Herrgård Lördagens tipspromenad Lindesnäs Loge
 
 
Årsmöte, styrelsen på plats Vinnaren av ÅRETS BILD  
  N81, Roger Axelsson, GRATTIS!
Gratuleras av Fotogeneralen N51, Arne Lindström (t.v.)
 

 

Start ] Uppåt ] MORA 2019 ] MUNKFORS 2019 ] KINNEKULLE 2019 ] [ LINDESNÄS 2019 ]

Skicka e-post till webmaster, Agneta, Nordic 311 med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 2019-06-16