Start Uppåt Övre sida 1

KALHYTTAN 2018

Start
Uppåt

HÖSTTRÄFF I KALHYTTAN 5 - 6 - 7 OKTOBER 2018

För sjunde året i rad är det åter dags för en höstträff i Kalhyttan, Filipstad. Vid en liten bakåtblick kom vi fram till att den första träffen i Kalhyttan var hösten 2012. Undertecknad har deltagit sedan 2013. Under åren har vi sett Kalhyttan utvecklas till en fantastisk anläggning som bjuder många möjligheter till rekreation, träning och motion.

Vi börjar resan redan på onsdagen. Man är ju pensionär! Reser i sakta mak med sikte på Bjurbäckens Slussar, som får bli vårt nattkvarter. Här är det vackra höstfärger och porlande vatten som råder. Caféet är stängt för säsongen och det är väldigt tyst på natten. Promenaden utefter kanalen ger naturupplevelser med tydliga spår av bäver. Fällda träd, släpspår och "rännor" upp och ner i kanalen avslöjar en stor arbetslust!

Redan under torsdagen rullar några Nordic-bilar in på Kalhyttans grusplan. Värdparet i Nordic 474, Britt-Marie och Christer är redan på plats och tar emot oss. Sammanlagt blir vi denna gången 15 bilar.

Fredagen ägnas åt promenader och umgänge med knytis i den fina lokalen.

Lördagen är vandringsdag. Några går en hel mil, andra går halvmilen och en del går 3 km-slingan. Många av oss kikar i skogen efter svamp. I år har det faktiskt kommit lite trattkantareller och mossan är djup och våt, vilket svampen gillar. Alla ägnar sig åt någon form av aktivitet i friska luften. Till lunch bjuds vi på tre sorters hemlagade soppor med ost och bröd till. GOTT! Tack Britt-Marie! Tipspromenaden innehåller kluriga frågor och avslutad runda belönas med varm blåbärssoppa o punsch vid den tända brasan. Klubbens egen "pyroman" Karl i N311 har fixat den saken. Vi äter pizza gemensamt vid kvällssamlingen och "Lill-Bajen", Uffe har satt ihop en V75-rad för vår räkning. Loppen följs noga upp på tavlan av Marianne, men tyvärr blir det bara 5 rätt denna gången. Tiden går fort när man har trevligt och när klockan närmar sig 22 är det läggdags. Nu går larmet snart på i lokalen.

Söndagen bjuder på solsken och en härlig möjlighet till lite värme i lä om huset. Allteftersom troppar folk av och börjar hemfärden. Vi är sist som vanligt och har inte bråttom. Bäst att ta vara på den vackra höstdagen.

Stort tack till Värdparet i bil nr 474, Britt-Marie och Christer Bundsen

Vid pennan: Agneta i N311
Fotografer: Karl-Evert Andersson och Agneta Rosén-Andersson i N311, Karin Ferm i N127, Marie Lostin i N597

Den som vill veta mer om Kalhyttan rekomenderas att besöka Kalhyttans egen hemsida, www.kalhyttan.se

 

15 Nordicbilar på träff i Kalhyttan

Solig morgon i Kalhyttan

Solig fredagsförmiddag

Samling och välkomstfika i lokalen


Samling till lördagens promenad

Fina asfalterade banor

 

 


En modern och välskött anläggning med allt man kan önska sig

Sopplunch mättar gott

Britt-Maries soppa.......

och Anettes Äpplekaka......

ger paltkoma hos vissa klubbmedlemmar

Brasan är tänd och Britt-Marie förbereder belöningen för den som går tipspromenaden. Varm blåbärssoppa värmer gott i magen

Gott om plats för uppställning av husbilar. Det finns även elplatser för den som vill och behöver.

Resan avslutas som den började, med en natt i Bjurbäcken

     

 

Start ] Uppåt ] NYÅR I SILJANSNÄS ] ÅNNABODA 2018 ] REVYTRÄFF MUNKFORS 2018 ] KINNEKULLE 2018 ] PINGST I GRÄFSNÄS 2018 ] MIDSOMMAR 2018 ] PITEÅ 2018 ] GoCart 2018 ] ELMIA 2018 ] NORDIC kräftor 2018 ] [ KALHYTTAN 2018 ]

Skicka e-post till webmaster, Agneta, Nordic 311 med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 2018-10-10